
מפגש מקוון בסדרת מפגשי שבילים רבים דהרמה אחת: עזבו אותי מ״טבע הבודהה״ – למה רע לי אפילו כשטוב לי?

עזבו אותי מ״טבע הבודהה״ – למה רע לי אפילו כשטוב לי? |
בהשתתפות: יובל אידו טל, שרון חסיד אדמוני, מאיר זוהר, מנו כץ
יום שישי, 31 במרץ 2023, בין השעות 10:00 ל-12:30 (מומלץ להתחבר כבר ב-9:30)
המפגש ייערך בשידור חי אונליין דרך תוכנת ZOOM. ניתן יהיה להיכנס לצפייה באירוע החל משעה 09:30, חצי שעה לפני תחילתו. מומלץ להתקין את תוכנת ZOOM על המחשב טרם תחילת המפגש. ניתן להורידה בקישור הבא.
יש מסורות בדרך הבודהיסטית המתעקשות כי לכולנו יש כבר עכשיו “טבע בודהה” – פוטנציאל מלא וזמין להגשמת התעוררות מלאה ושחרור מאי-נחת. זוהי הצבעה על כך שאיכותה האמיתית והנצחית של התודעה היא טוהר וערות.
“טבע הבודהה”, כך נאמר, הוא זה שמאפשר התעוררות. שהרי גם אם כרגע התודעה מכוסה בעננים של רגשות קשים ומטלטלים, הם אינם חלק בלתי נפרד ממנה. כמו להקת ציפורים בשמיים, שאחרי שחלפה, אינה משאירה כל עקבות וכתמים בחלל.
אנחנו שומעים, אך לא באמת מאמינים בכך, ויש לנו נימוק משכנע : “אז למה רע לי (לפחות לפעמים) אפילו כשטוב לי?”
במפגש זה נחקור את מושג “טבע הבודהה”, בהתייחסות לנושאים כמו:
- מהו “טבע הבודהה”, מה הקשר שלו עם חוכמה וחמלה?
- מה ניתן לעשות כאשר עולים אי-אמון והתנגדות כלפיו?
- מה ערכו המעשי, כיצד ניתן להיעזר בו כאמצעי יעיל בהליכה בדרך?
- מה נדרש כדי לפתח אותו להביאו לשלמות?
- האם התרגול קודם להארה או שההארה קודמת לתרגול?
עלות המפגש: דאנה (תרומה כנדיבות הלב)
לחצו כאן לתרומה למורים ולבודהיזם בישראל
על המשתתפות/ים:
יובל אידו טל
במשך למעלה מעשור שימש כמנהל האקדמי של בית הספר פסיכו-דהרמה, בו הוא משמש כיום כמרצה, מנחה ומורה בכיר למדיטציה. לומד ומלמד במסורת הזן היפני. מתרגם כתבים מסורתיים ומודרניים בתחומים אלה ומחברם של הספרים “בודהיזם מבוא קצר”, ״לבי נבהל מהירח״ ו”משירי אוֹגָאווָה יוּקִימִיצוּ”.
שרון חסיד אדמוני
מורה לדהרמה בדרך הזן, מוסמכת מטעם מנזר Won Kwong Sa בהונגריה. פגשה את הדרך לראשונה בגיל 15 ומאז מתרגלת בה. מטפלת ומורה לרפואה סינית. קוראת, חוקרת ומלמדת טקסים דאואיסטים ובודהיסטים. לימדה במכללות המובילות לרפואה סינית. הכניסה את הטיפול המשלב בין הרפואה הסינית והגישה הבודהיסטית לבית החולים לבריאות הנפש שלוותה.
מאיר זוהר
מחבר הספר “בודהיצ’יטה: בדרך אל הרגע הזה”. היה נזיר בודהיסט תשע שנים, ולמד וחי בקהילתו של תיק-נהאט-האן (Thich Nhat Hanh), נזיר ומורה זן מווייטנאם, במשך שש שנים. כמו כן, הוא מתעמק בהגותו של קרישנמורטי (J. Krishnamurti) ולומד לאורה.
כיום מאיר חי בקרית טבעון, ומלמד את דרך קשב – הדרך הבודהיסטית בגישה לא-דואלית; זו אמנות החיים בתשומת-לב, היא מדיטציה של קשב גוף-נפש ברגע הזה, מדיטציה לא-דואלית כדרך חיים. הוא פוגש אנשים בסדנאות ומפגשים קבוצתיים, ומציע ליווי דרך גם ליחידים.
מנו כץ
פגש את הבודהיזם בשנת 1983, ומאז מחויבתו כלומד ומתרגל הלכה והעמיקה במסורת התהרוואדה ובמסורת הטיבטית. מוסמך ללמד דארמה על ידי ה fpmt.
היה שותף להקמת ״רוח אדם״ התוכנית להכשרה פסיכואנליטית-בודהיסטית בלוד. פסיכולוג קליני בהכשרתו האקדמית, עובד ומלמד בארץ ובאיטליה. נשוי ואב לשלוש.